torstai 11. heinäkuuta 2013

Valkosuklaamokkapalat

Valkosuklaamokkapalat ovat älyttömän hyviä leivonnaisia, jotka kuulostavat tutuilta mokkapaloilta, joihin ollaan jo totuttu, mutta eivät sitä kuitenkaan ole. Valkosuklaamokkapalat ovat virkistävä vaihtelu tutusta ja turvallisesta, mutta niin hyvä makunautinto, ettei halu palata tuttuun ja turvalliseen ole enää niin suuri. Valkosuklaamokkapalojen teko on helppoa, mutta vaatii melkein kaksi kertaa pidemmän ajan kuin mokkapalat. Valkosuklaamokkapaloista riittää ainakin kymmenelle. 

Pohja

5 dl          Vehnäjauhoja
4              Kananmunaa
3 dl          Sokeria
2 dl          Maitoa
200 g       Voisulaa
3 rkl        Kaakaojauhetta
2 tl           Vaniliinisokeria


Mokkakuorrute

1 paketti  Tomusokeria
50 g         Voisulaa
5 rkl         Vahvaa kahvia
1 rkl         Kaakaojauhetta
2 tl            Vaniljasokeria


Valkosuklaakuorrute

2 dl           Kuohukermaa
200g         Valkosuklaata


Pohjan valmistaminen

1. Sulata rasva ja laita jäähtymään.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.

4. Sekoita voi joukkoon.

5. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

6. Paista uunissa 200asteessa n. 15minuuttia.


Mokkakuorrutteen valmistaminen

1. Sulata voi.

2. Sekoita muut aineet keskenään, lisää voi joukkoon. (saat paremman tuloksen jos käytät sähkövatkainta pienellä teholla)

3. Levitä kuorrutus nopeasti jäähtyneen pohjan päälle. Kuorrute jähmettyy nopeasti.


Valkosuklaakuorrutteen valmistaminen

1. Paloittele valkosuklaa.

2. Mittaa puolet (1dl) kuohukermasta kattilaan ja lämmitä varovasti, kunnes kerma kuplii reunoilta.

2. Nosta kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Odota, että suklaa sulaa.

3. Sekoita kevyesti ja kaada seos kulhoon. 

4. Jäähdytä, kunnes seos on kylmää. 

5. Lisää loput kuohukermasta kulhoon ja vatkaa, kunnes seos on juuri ja juuri sakeaa.

6. Kaada valkosuklaakuorrutus mokkakuorrutteen päälle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Vinkki! Voit koristella valkosuklaamokkapalat suklaalla, suklaasydämillä tai nomparelleilla. Valkosuklaamokkapalat ovat myös erittäin hyvä ja suussa sulava ystävänpäivänpäivälahja ystävälle, puolisolle tai poikaystävälle!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti